Temple To Sunlight

unnamed (4)

dezeen_dezeens-new-logo_1

“Intended to act as a “spiritual” resting place for festival-goers and a shelter from the strong sun of the site, the structure will stand on site for the duration of Burning Man Festival from August 25th to September 1st 2014.

Perforations in the wood and arched columns and indents are “the product of extensive research into Islamic geometry as found in the Allhambra and Alcazars of spain and the parametric digitalisation of these geometries”

During the day the patterns punched into the wood will cast shadows on the ground, while at night, each of the pillars of structure will be lit up from within.”

– Dezeen.com

Website

Lead tutors – Toby Burgess and Arthur Mamou Mani

Student – Josh Haywood

Client – Burning Man Festival

Engineer – Ramboll

Budget – $20K